Tokia bendrovės strategija numatyta ir kitose Baltijos šalyse, pagal ją į užsienio rinkas skverbtasi ir anksčiau.

Ekspertai prognozuoja, kad vokiečiai pirmąsias parduotuves atidarys mažesniuose miestuose", - tvirtina "Verslo žinios". Tinklo parduotuvės gali atsirasti Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose bei dar keliuose provincijos miestuose. Didžiųjų miestų patraukliausias vietas jau yra užėmusios "VP Market", "Iki", "Rimi", "Norfa" parduotuvės, todėl čia įsitvirtinti bus sunku.

Pats Vokietijos tinklas savo plėtros planų kol kas nekomentuoja, o kompanijos atstovybė yra labai uždara.

"Lidl & Schwartz" savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2002 metų pabaigoje, kai įregistravo UAB "Lidl". Neseniai jos direktoriumi paskirtas Vilius Semeška, buvęs UAB "Mano nardymo centras" vadovas ir vienas iš steigėjų. Jis taip pat pareiškė, kad Vokietijos tinklas savo plėtros planų neskelbs ir neteiks komentarų.

Pagal prognozes "Lidl" Estijoje iš pradžių planuoja atidaryti 6 parduotuves, Lietuvoje pirmieji prekybos centrai duris greičiausiai atvers jau šiemet. Iš viso Lietuvoje numatoma atidaryti apie 50 "Lidl" parduotuvių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją