„Kitais metais turime suplanuotą 4,5 mlrd. eurų deficitą, kuriam reikės skolintis ir jau už visiškai kitas palūkanas nei šiemet. (...) Antra skolinimosi banga bus žymiai brangesnė ir reikia klausti savęs, kaip mes ją išgyvensime. Ką pažadame, kad mokesčiai bus tvarūs, nekeičiami ir jei bus keičiami, tai bus keičiami po diskusijų su visuomene ir vieną kartą per kadenciją“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė S. Gentvilas.

Jo teigimu, per 2008 metų krizę laikinai įvesti mokesčiai turi grįžti į tuos pačius, kokie buvo prieš krizę.

„Mes esame įsivardiję, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atotrūkis Lietuvoje yra 24 proc., beveik milijardas eurų nesurenkama. Vienas iš atsakymų yra PVM mažinimas, liberalai nuosekliai apie tai pasisako kiekvienais metais biudžeto teikimo metu“, – sakė S. Gentvilas.

„Antras dalykas yra gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mažinimas ir čia turime akcentuoti, kad Lietuvoje pradeda neapsimokėti dirbti. Pusė milijono darbingo amžiaus gyventojų šiandien nėra darbo rinkoje, apie ketvirtadalis darbuotojų dirba šešėlinį darbą. Tai chroniška problema, kurios mes nesprendžiame. Esame įsivardiję, kad kiekvienais metais mažinsime GPM ir sumažinsime iki 15 proc. kadencijos pabaigoje“, – pridūrė jis.

Jis taip pat sakė, kad dabartinis automobilių registracijos mokestis yra ydingai suformuotas ir turės būti peržiūras.

„Šiandieninis automobilių registracijos mokestis užrakina skurdžius gyventojus su taršiais automobiliais ir yra ydingai suformuotas, nes jeigu vyresnio amžiaus (asmuo – ELTA) naudoja automobilį kelis kartus per metus, staiga jis negali jo net parduoti, nes parduoti per brangu. Mokestis turėtų būti peržiūrėtas“, – sakė S. Gentvilas.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Liberalų sąjūdis Seimo rinkimuose iškovojo 13 mandatų.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienio naktį paskelbė bendrą deklaraciją dėl koalicijos formavimo pradžios.