„Rytoj ir poryt rengiame kelis didelius pasitarimus, iš pradžių su prezidentūros patarėjais, tada su ekspertais, paskui tarp liberalų. Aš manau, kad jau šios savaitės pabaigoje bus tiek išsakyta pozicija, tiek registruoti įstatymų projektai“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė E. Gentvilas.

„Konkreti situacija kol kas nesikeičia. Mes manome, kad visi individualios veiklos apmokestinimo pakeitimai turėtų būti išimami, nes finansine prasme daro labai nedidelį poveikį, kelia labai daug aistrų, bei kompromituoja pačią reformą. O kaip kompensacija turėtume eiti į mažiau žalingus mokesčius, kaip turto apmokestinimas ir taršo apmokestinimas. Manau, kad šia linkme ir bus parengti mūsų įstatymo projektai“, – sakė jis.

ELTA primena, kad birželio pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė daug diskusijų sukėlusiam mokesčių sistemos peržiūros paketui.

Pagrindiniu įstatymų projektus svarstysiančiu komitetu patvirtintas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, papildomais – Ekonomikos, Kaimo reikalų bei Socialinių reikalų ir darbo komitetai. Pataisos į parlamento posėdžių salę turėtų grįžti rudens sesijoje.

Vyriausybės pateiktoje mokesčių reformoje numatomi didesni mokesčiai daliai dirbančiųjų individualiai. Priėmus pakeitimus, daugiau asmenų turėtų mokėti nekilnojamojo turto mokestį, keistųsi kai kurių lengvatų taikymo tvarka, būtų įvesta minimali nedarbo išmoka.