LHV bankas teikia investicines ir finansinio tarpininkavimo paslaugas klientams Lietuvoje jau daugiau nei 10 metų.

Per šiuos metus investicinių paslaugų priežiūros reikalavimai nuolat ir gerokai griežtėjo. Naujosios MiFID 2 direktyvos taisyklės įsigalios nuo 2018 metų pradžios ir nustatys naujus sugriežtintus reikalavimus investicinių paslaugų teikimui.

Norint tenkinti visus reikalavimus, finansų tarpininkams tenka arba atlikti papildomų investicijų, arba nutraukti paslaugų teikimą.

Dėl šios priežasties LHV bankas nusprendė nutraukti investicinių paslaugų teikimą Lietuvoje nuo 2017 m. kovo 31 d.

Šis procesas palies apie 1000 klientų, turinčių LHV banke vertybinių popierių ir piniginių lėšų. LHV bankas nutraukia klientų sutartis ir prašo pervesti pinigines lėšas į kitą banką vėliausiai iki 2017 m. kovo 7 d., o vertybinius popierius iki 2017 m. kovo 31 d.

Pervedant pinigines lėšas ir vertybinius popierius iki nurodytų datų LHV bankas netaikys jokių su tuo susijusių mokesčių. Bankas yra pasirengęs padėti klientams, atliekant šiuos pervedimus.

Visos sąskaitos bus uždarytos iki aukščiau nurodytų datų, todėl iki to laiko klientai turėtų atlikti visas operacijas ir atsisiųsti ar atsispausdinti sąskaitų išrašus bei ataskaitas mokesčių inspekcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)