„Lenkijos pilietis, atstovaudamas Lenkijos koncernui, pasiūlė 100 tūkst. eurų vertės kyšį vienam Lietuvos įmonės projektų vadovui, o tos įmonės savininkė yra Estijos valstybė.

Kyšis buvo pasiūlytas už tai, kad Lenkijos koncernas laimėtų projektą vėjo energetikos įgyvendinime, kurį organizavo UAB „Enefit Green“, pasiūlymo suma apie 110 mln. eurų“, – per spaudos konferenciją kalbėjo Generalinės prokuratūros prokuroras Rimas Juodis.

Lenkas siekė, kad jo atstovaujamas koncernas statytų vėjo jėgainių parką Kelmės rajone. Kokiam koncernui įtariamasis atstovavo teisėsauga neatskleidė.

„Kadangi ta įmonė šiuo metu neturi jokio statuso byloje, priimtas sprendimas šiuo metu įmonės neįvardinti“, – sakė prokuroras.

Prokuratūra prašė įtariamąjį suimti, tačiau teismas prašymo netenkino, todėl jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės: 75 tūkst. eurų užstatas ir pasižadėjimas neišvykti iš Lietuvos.

Į teisėsaugą kreipėsi patys „Enefit Green“ darbuotojai, pranešę apie bandymą juos papirkti.

„Enefit Green“ yra „Eesti Energia“ koncerno antrinė įmonė.

Šį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)