P. Narbutas Delfi pasakoja, kad Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę, kaip ir nemaža dalis to meto lietuvių, svajojo apie nuosavą verslą, tačiau baldų gamyba jo gyvenime atsirado visiškai atsitiktinai. Fizikos mokslus baigęs jaunuolis tuo metu dirbo Mokslų akademijos kontroliuotoje lazerių gamybos įmonėje „Eksma“. Joje jis gavo užduotį sukurti specialų lazeriui pastatyti skirtą stalą. Nuo šios užduoties ir prasidėjo bendrovės „Narbutas ir Ko“, o vėliau – „Narbutas International“, istorija.

Pradžia – stalas kompiuteriui


„Per vienas Fizikų dienas susitikau kursioką, kuris buvo pradėjęs prekiauti Lietuvoje tik pasirodžiusiais personaliniais kompiuteriais. Sako, ką tu čia tais lazeriniais stalais užsiiminėji, niekam jų nereikia. Gal nori gaminti kompiuterinius stalus, nes žmonės nusipirkę kompiuterius, neturi, kur jų statyti“, – prisimena P. Narbutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)