„Lietuvos bankų sektorius yra koncentruotas, dėl to svarbu skatinti konkurenciją ir pritraukti į mūsų šalį tarptautinio lygio finansų rinkos dalyvių. Šiuo klausimu mes nuosekliai ir intensyviai dirbame, aktyviai ieškodami galimybių“, – sako G. Šimkus.

Ispanijoje jis dalyvauja neformaliame ECOFIN tarybos renginyje, kuriame Europos Sąjungos (ES) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai susitinka aptarti ekonomikos ir finansų aktualijų.

Per pastaruosius metus Lietuvos banko atstovai individualiai susitiko su daugiau nei 60 Vokietijos, Lenkijos, Italijos, Izraelio, JAV, Jungtinės Karalystės, Turkijos, Nyderlandų ir kitų valstybių bankų atstovais, pristatė jiems galimybes veikti mūsų šalyje.

Lietuvos bankų sektoriaus pelningumas ir padengimas likvidžiuoju turtu eurozonoje yra vienas didžiausių, o neveiksnių paskolų rodiklis (angl. non-performing loans ratio) – vienas mažiausių.

Pradėti veiklą Lietuvoje kitos ES šalies komercinis bankas gali gavęs Europos Centrinio Banko (tarpininkaujant Lietuvos bankui) licenciją, įsteigti filialą arba veikti neįsisteigus. Pastaraisiais dviem atvejais pakanka gauti ES valstybės, kurioje veikia komercinis bankas, finansų rinkos priežiūros institucijos leidimą, ir ši notifikuotų Lietuvos banką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)