Pasak aukštų LB pareigūnų, atrodo, jog neturėtų būti kliūčių suteikti tokį leidimą. "Sampo" prašo leidimo įsigyti ir valdyti daugiau nei du trečdalius Vystymo banko kapitalo.

Finansų grupės "Sampo-Leonia" atstovas bankinėms operacijoms Rytų ir Vidurio Europoje Gunaras Kraftas BNS sakė, jog tikisi, kad LB sprendimas bus teigiamas.

Turto fondo ir Vystymo banko privatizavimo konkurso nugalėtojo derybos truko kiek ilgiau nei mėnesį - nuo lapkričio 8-osios. Tai trumpiausias laikas, per kurį Turto fondui pavyko susitarti dėl komercinio banko pardavimo.

Praėjusį rudenį paskelbtame Vystymo banko pardavimo konkurse dalyvavo ir Lietuvos bankas "Snoras", tačiau jo pasiūlymas buvo atmestas.

Parduodamo 100 proc. Vystymo banko akcijų paketo nominali vertė - 40,7 mln. litų (10,8 mln. eurų). Savo akcijas parduoda valstybė (59,26 proc.), Šiaurės investicijų bankas (29,63 proc.) ir Vokietijos vystymo agentūra DEG (11,11 proc.).

Vystymo banko konkursą laimėjusi "Sampo", jau turinti dukterinę draudimo įmonę Lietuvoje, planuoja suvienyti draudimo ir banko paslaugas. Šių metų pabaigoje "Sampo" baigs jungtis su Suomijos banku "Leonia" ir taip sukurs didelę finansų instituciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją