Portalui DELFI Konkurencijos tarybos atstovė Inita Kabanova teigė, kad pernai metų balandžio 4 dieną Daugpilyje prekybos centre „Solo“ buvo atidaryta „Palink“ priklausanti parduotuvė „Iki“. Anksčiau šias patalpas buvo užėmusi parduotuvė „Rimi“, todėl apie naujos parduotuvės atidarymą reikėjo pranešti Konkurencijos tarnybai.

I. Kabanova paaiškino, kad kai viena įmonė naudojasi kitos įmonės turtu – šiuo atveju tai yra parduotuvės patalpos – tai laikoma susijungimu, todėl naujasis naudotojas didina savo dalį tam tikroje rinkoje. „Skirta bauda sulaikys šią konkrečią ir kitas įmones nuo panašių pažeidimų vykdymo ateityje“, - sakė ji.

Konkurencijos tarybos atstovė pridūrė, kad įvertinusi šį susijungimą, tarnyba jį pripažino leistinu ir nekenkiančiu konkurencijai.

Sprendimą skųs

Lietuvos „Palink“ viešųjų ryšių skyriaus vadovas Valdas Lopeta teigia, kad Latvijos bendrovė skųs šį sprendimą.

„Latvijos įmonė SIA „Palink“ nesutinka su tuo, kaip Latvijos Konkurencijos taryba interpretavo Konkurencijos įstatymą, skirdama įmonei baudą, todėl baudos skyrimo faktą laiko nepagrįstu. Be to, bendrovės įsitikinimu, bauda yra neadekvačiai didelė, nes netgi pačiame tarybos sprendime nurodoma, jog tariamas pažeidimas konkurencijai rinkoje jokios neigiamos įtakos nepadarė. Įvertinus tai, SIA „Palink” planuoja tokį Latvijos Konkurencijos tarybos nutarimą apskųsti”, komentare rašo V. Lopeta.

Duomenų bazėje „Lursoft“ pateikiamoje ataskaitoje matyti, kad „Palink“ apyvarta Latvijoje 2011 metais sudarė 73,551 milijono latų (364,74 milijono litų) – tai 1 procentu daugiau, nei metais anksčiau, o nuostoliai išaugo 2,8 karto, iki 8,679 milijono latų (43,04 milijono litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)