Praėjusią savaitę susitikęs su Europos žurnalistais Latvijos finansų ministras Andris Vilkas pareiškė, kad po įstojimo į euro zoną šalis laukia Rusijos investuotojų, tačiau tuo pačiu metu norėtų atsikratyti visokių politinės įtakos grėsmių bei spekuliacijų, skelbia DELFI.lv.

Ministro teigimu, Latvijos geografinė padėtis labai jautri ir ji visada turės „didįjį kaimyną“, kuris, viena vertus, siūlo galimybes bendradarbiauti, kita vertus, gali kelti pavojus. Todėl Latvijai svarbu įeiti į visų vakarietiškų struktūrų – ES, NATO, euro zonos, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos – sudėtį.

Buvimas šiose struktūrose svarbus mažoms ekonomikoms, nes gali sumažinti įvairias spekuliacijas – visų pirma, ne visada įmanoma prognozuoti, kaip elgsis Rusija ir stambios bendrovės, pavyzdžiui, „Gazprom“.

A. Vilkas pažymėjo, kad didžiausias narystės Europos Sąjungoje privalumas – investicijos. Ministras pridūrė, kad Rusijos įmonės noriai dirba Latvijoje. Pavyzdžiui, „Uralvagonzavod“ stato vagonų gamyklą, kurios produkcija keliaus į Vakarų rinką.

Finansų ministras teigia, kad Latvija gali užtikrinti santykinai stabilią ekonominę terpę Rusijos ar, pavyzdžiui, Kinijos bendrovėms, norinčioms gaminti produkciją Europos Sąjungos rinkoms.

„Mes norime visų investuotojų, tačiau taip pat norime atsikratyti bet kokios politinės įtakos“, - reziumavo Latvijos finansų ministras A. Vilkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)