"Abejoju, kad bus prieita iki realių ekonominių sankcijų, o jei jų ir bus imtasi, tai jos bus taikomos laipsniškai. Sunku pasakyti, kaip sureaguos Rusija - atsiras konfrontacija su visu Vakarų pasauliu, o gal sulauksime priešiškumo tik atskiroms regiono valstybėms", - teigė ministras.

A. Vilkas sutinka, kad Rusija yra Latvijai svarbi ekonominė partnerė - jos įtaka Baltijos valstybės ūkiui gana žymi. Vis dėlto jis tiki, kad, jeigu sankcijos ir bus įgyvendintos, tai pamažu, o ne visos iš karto.

"Savo ruožtu, matome, kad Rusijos ekonomika kasmet vis labiau silpsta ir tampa labai priklausoma nuo gamtinių išteklių eksporto, todėl šalis negali provokuoti kitų valstybių šioje srityje. Jeigu Rusija taps vis labiau izoliuota, ji nebegalės gaminti užtektinai maisto produktų, išlaikyti savo kariuomenės ar Krymo regiono", - sakė ministras Latvijos nacionalinei televizijai.

A. Vilko teigimu, Ukrainos ir Rusijos krizė nežymiai paveiks ir Latvijos ekonomiką. "Keli mūsų ūkio sektoriai bus paveikti, pavyzdžiui, tranzito ar logistikos. Tačiau taip pat suprantame, kad šiuo metu per Latvijos uostus nukreipti kroviniai negali taip paprastai būti nukreipiami į Rusijos uostus - jie paprasčiausiai neatlaikys krūvio", - sakė finansų ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)