LAT birželio 21 dieną atmetė „Kesko Senukų Lithuania“ skundą ir paliko galioti Apeliacinio teismo nutartį – pastarasis pripažino skolą priteisusį Vilniaus komercinio arbitražo sprendimą.

„Lietuvos apeliacinis teismas tinkamai taikė ir aiškino teisės normas, reglamentuojančias arbitražo teismo sprendimo peržiūrą“, – rašoma LAT nutartyje.

Bylos duomenimis, „Kesko Senukai Lithuania“ įsiskolinimas už nuomą susidarė 2020 metų kovo-birželio mėnesiais, kai dėl koronaviruso pandemijos buvo įvestas karantinas ir parduotuvės buvo uždarytos. Bendrovė savo teisę nemokėti grindė tuo, kad dėl apribojimų negalėjo naudotis patalpomis ir dėl to patyrė neigiamą ekonominį poveikį.

„Kesko Senukai Lithuania“ iš „Baltic Retail Properties“ nuomojasi 11 prekybos centrų įvairiuose Lietuvos miestuose ir vieną sandėlį Kaune.

Arbitražas, į kurį kreipėsi bendrovė „Baltic Retail Properties“, nusprendė, kad bendrovė taip pat turi sumokėti 8 proc. metų palūkanas nuo arbitražo inicijavimo dienos iki visiško sprendimo įvykdymo.

70 proc. „Baltic Retail Properties“ akcijų kontroliuoja Nyderlandų bendrovė „CPA17 Pan-European Holding Cooperatief“, 20 proc. – „Pirmoji investavimo įmonė“, 10 proc. – „Kesko real estate Latvia“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją