„Abiejose valstybėse susitikome tiek su politine vadovybe, tiek ir su verslo bendruomenėmis. Situacija yra šiek tiek skirtingatarp Singapūro ir Australijos. Australijoje buvome susitikę su įvairiomis verslo bendruomenėmis, verslininkais, kuriems pristatėme Lietuvoje esančias galimybes ir lygiai taip pat prisistatėme ir patys, ką galėtume Australijai pasiūlyti”, – ketvirtadienį LRT radijui teigė G. Landsbergis.

„Manau, kad tai yra puiki pradžia naujai besiklostančios draugystės ir, aišku, labai svarbi žinia, kurią išgirdome iš Australijos užsienio reikalų ministrės, kad Australija ketina stiprinti savo prekybinį atstovavimą Lietuvoje”, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie Singapūrą, politikas tikina, kad ši šalis Lietuvai jau yra ganėtinai atrasta rinka, ir joje yra siekiama stiprinti tai, kas jau buvo sukurta.

„Singapūre be jokių valstybės pastangų, be veikiančios ambasados ir jokio diplomatinio atstovavimo Singapūre mes eksportuodavome pusę to, ką eksportuodavome su visomis mūsų diplomatinėmis pastangomis į Kiniją”, – aiškino užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad vasario 6–10 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su darbo vizitu lankosi Singapūre ir Australijoje – Melburne ir Kanberoje.

Vizito Singapūre metu ministras G. Landsbergis susitiko su Singapūro užsienio reikalų ministru Vivianu Balakrishnanu, Singapūro verslo federacijos, Ekonominės plėtros valdybos kosmoso technologijų ir pramonės biuro bei Nanyang technologijų universiteto vadovais.

Kanberoje ministras susitiko su Australijos užsienio reikalų ministre Marise Payne, gynybos ministru Peteriu Duttonu, Australijos senatoriais.

Susitikimų metu buvo aptariami dvišalių politinių ir ekonominių santykių su Singapūru ir Australija plėtra ir ryšių su Lietuvos diaspora stiprinimas. Vizitas buvo rengtas, siekiant atverti Lietuvos eksportuotojams naujų galimybių pažangiose ir stabiliose rinkose Azijoje ir Okeanijoje, įgyvendinant strateginį Lietuvos tikslą diversifikuoti tiekimo grandines.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)