Griežti sprendimai priimti po planinių patikrinimų, kurių metu Jonavos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė grubių pažeidimų.

UAB „Ajeras" įmonės sandėliavimo patalpos buvo netvarkingos, pilnos pašalinių, nenaudojamų daiktų, įrengtos ne pagal reikalavimus - lubos ir sienos padengtos netinkama danga.

Produkcijos žaliavos buvo laikomos kartu su gatava produkcija. Įmonėje nebuvo laikomasi geros gamybos praktikos reikalavimų, neužtikrinamas gautų žaliavų atsekamumas - t. y. galimybė visuose gamybos, perdirbimo ir paskirstymo etapuose atsekti, iš kur įsigytos žaliavos.

UAB „Lidma" įmonės patalpose trūko švaros ir tvarkos, jose taip pat buvo prikaupta pašalinių daiktų, stovėjo nenaudojami įrenginiai, jautėsi stiprus tepalų kvapas.

Plėvelė kamščių fasavimo maišams buvo laikoma netvarkingai, neapsaugota nuo taršos, uždangstyta nešvariu kartonu. Darbuotojas dirbo be specialių darbo drabužių, jam nebuvo sudarytos sąlygos asmens higienai palaikyti.

Už nustatytus higienos ir kitus pažeidimus, šių dviejų įmonių veikla laikinai sustabdyta. Atnaujinti gamybą joms bus leista tik pašalinus nustatytus trūkumus ir po pakartotinių inspektorių patikrinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)