Buvęs bendrovės vadovas, kuris ikiteisminio tyrimo metu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, apklaustas apie darbo santykius su buvusiais kolegomis, sunkumus, susijusius su nuotekų valymo problemomis.

Pasak Šiaulių apygardos teismo, apklausos metu vienas iš buvusių „Grigeo Klaipėda“ vadovų patikino, kad jokiai nusikalstamai grupei nevadovavo.

Anksčiau įvykusiuose posėdžiuose jis teismui pasakojo, kad bendrovėje generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti nuo 2013 metų birželio, iš šių pareigų buvo atleistas 2019 metų gegužę.

Vyras patvirtino, kad apie esamas problemas dėl gamybai panaudotų nuotekų išleidimo į aplinką sužinojo iš bendrovėje dirbančių asmenų. Jis teigė, kad apie tai daug kartų kalbėjęs su valdybos pirmininku, kaltinamuoju Gintautu Pangoniu, tačiau nuotekų valymo ir jų išleidimo į aplinką problemos sprendimas būdavo vis nukeliamas tolimesniam laikui.

Teismui buvęs bendrovės vadovas sakė, kad tuo metu suvokė, jog į aplinką išleidžiamas gamyboje panaudotas vanduo gamtai daro žalą, tačiau pareigų nepaliko, nes vengė konfrontacijos su vadovybe. Taip pat teigė negalįs atsakyti į klausimą, dėl kokių priežasčių jis buvo atleistas iš užimamų pareigų.

Kitame teisiamajame posėdyje teismas numatė apklausti dar vieną iš AB „Grigeo Klaipėda“ buvusių vadovų, kuris ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Pirmadienį teismas informavo, kad klausimas dėl kreipimosi į ESTT ir KT bus sprendžiamas po to, kai bus baigtas įrodymų tyrimas. Teismas pažymėjo, kad dokumentai dėl kreipimosi yra prijungti prie bylos.

Teismas taip pat informavo, kad nuo kitų metų pradžios „Grigeo Klaipėda“ byla bus nagrinėjama intensyviau. Numatoma, kad posėdžiai šitoje byloje vyks ne mažiau kaip du kartus per savaitę.

Šiaulių apygardos teismo išplatintame pranešime nurodoma, kad spalio 6 dieną numatoma tęsti liudytojų apklausą.

ELTA primena, kad iš „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias per „Klaipėdos vanduo“ nuotekų kolektorių galėjo būti išleidžiamos iš dalies biologiškai apvalytos nuotekos paaiškėjo 2020 m. sausį.

Su tuo susijusi byla šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Joje sprendžiama dėl 14 asmenų atsakomybės.

Tiesiogiai už nuotekų valymą ir valymo įrenginių modernizavimą atsakingi buvę bendrovės vadovai, prisipažinę dėl savo ilgametės neteisėtos veiklos, prokuratūros sprendimu nuo atsakomybės byloje yra atleisti.

„Grigeo Klaipėda“ dėl išleistų teršalų yra prisiėmusi atsakomybę ir įsipareigojusi iš Kuršių marių pašalinti visus jai inkriminuojamus teršalus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)