V. Valintėlis yra nuo 1992 m. veikiančios bendrovės „Bočiupis“ įkūrėjas. Pagrindinė šios įmonės veikla – prekyba. Jai šiandien priklauso 18 parduotuvių, veikiančių su „Aibės“ prekės ženklu.

„Visus tuos metus augome natūraliai. Atrasdavome vietų, kur parduotuves būtų galima atsidaryti, įsigijimo ir kitų vietos prekybininkų parduotuvių. Bet dabartinis mūsų parduotuvių skaičius jau keletą metų išlieka toks pats“, – pasakoja verslininkas.

Išgyventi padeda „Aibės“ skėtis

2021 m. „Bočiupis“ gavo 4,5 mln. eurų pajamų, 2022-aisiais jos išaugo iki 5,4 mln. eurų, tačiau anksčiau stabiliai pelningą veiklą pakeitė beveik 80 tūkst. eurų nuostolis.

Įmonės įkūrėjas ir vadovas sako, kad sudėtingi buvo ir praėję metai.

„Sunkūs buvo metai, prekyba traukėsi, traukiasi ir šiemet. Matome tendenciją, kad vartojimas traukiasi, Velykų šventės tą akivaizdžiai parodė, žmonės pirko mažiau nei ankstesniais metais“, – patikina V. Valintėlis.

Situaciją sunkina ir auganti konkurencija. Prieš porą metų Kupiškyje buvo atidaryta antroji prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė, o šiuo metu statomas ir „Iki“ prekybos centras. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)