Verslininkai įtaria, kad bakalėjos prekėmis nuo pat pradžių prekiavusi įmonė „Granum Food“ buvo sužlugdyta sąmoningai. Tuomet jos verslą ir neparduotus produktus perėmė nauja skolų neturinti įmonė.

Keletą metų kruopas ir riešutus į parduotuves tiekusiai „Granum Food“ bankrotas pradėtas 2009 m. pabaigoje. Įmonės skolos siekia beveik 6 mln. litų. Didžiausios sumos – 3,6 mln. litų – neatgauna „Danske Bank“.

Įtarimų, kad „Granum Food“ galėjo bankrutuoti sąmoningai, sukėlė tai, kad jos veiklą perėmusioje bendrovėje „Granum Trade“ dirba tie patys žmonės. Įmonė naudoja tą patį prekės ženklą.

Buvęs „Granum Food“ vadovas Edvardas Pavilonis naujoje įmonėje įdarbintas konsultantu. „Granum Trade“ vadovu tapo Marius Galdikas, anksčiau taip pat dirbęs „Granum Food“ komercijos direktoriumi. Prieš porą mėnesių „Granum Trade“ pakeitė pavadinimą į „Globus Trade“.

„Globus Trade“ vadovas M.Galdikas aiškina, kad kitų kruopų gamintojų skundai pasipylė norint sužlugdyti konkurentą. Jis tvirtina, kad „Globus Trade“ ir „Granum Food“ savininkai yra nesusiję. Esą „Granum Food“ savininkai buvo statybų verslo atstovai, sugalvoję papildomai užsidirbti pinigų iš prekybos kruopomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)