Kroatijos sveikatos ministras Vili Berošas sako, kad mįslingomis aplinkybėmis išgėrę „Coca-Cola“ pagamintų gaiviųjų gėrimų šalyje susirgo 45 žmonės. Paaiškėjo, kad iš tikrųjų apsinuodijo tik vienas žmogus. Anot sveikatos ministro, po tyrimo paaiškėjo, kad „Coca-Cola“ gaminami gėrimai yra saugūs vartoti.

Konkrečiai buvo tiriamas mineralinis vanduo su skoniu „Römerquelle“, jį gamina „Coca-Cola“ bendrovė.

Nustatyta, anot ministro, kad viename gėrime rasta „ploviklio ir/arba nuriebalinimo priemonės“. Vienas pacientas „apsinuodijo smarkiai“, jis gydomas ligoninėje, vyksta tyrimas.

Visi kiti galimi apsinuodijimai tebuvo netikti pavojaus signalai arba niekaip nesusiję su „Coca-Cola“ produkcija, patikino V. Berošas ir pridūrė, kad tyrimų išvados teigia, kad gėrimai yra saugūs vartoti.

Iš prekybos išimta „Coca-Cola“ Kroatijoje

„Tikėti melagienomis nėra gerai, jos tik prisideda prie panikos ir baimės kurstymo“, – pareiškė Kroatijos sveikatos ministras, kuris dar visai neseniai šalies gyventojams sakė, jog „saugiausia yra gerti vandenį“.

Praeitą savaitę Kroatijoje buvo uždrausta prekyba kai kuriais „Coca-Cola“ produktais, sprendimas priimtas po to, kai, esą, nuo gėrimų susirgo keli žmonės. Netrukus internete pradėjo plisti nuotraukos iš prekybos centrų, iliustruojančios tuščias gėrimų lentynas.

Kaip skelbia „Euronews“, lapkričio 4 d. ligoninėje atsidūrė devyniolikmetis Rijekos gyventojas, jis, esą, kavinėje išgėrė įtartino gėrimo. V. Berošo teigimu, jauno žmogaus būklė stabili, tačiau „buvo nemenkai pažeistas jo virškinimo traktas, jį išdegino cheminės medžiagos“.

Iš viso ligoninėse atsidūrė aštuoni žmonės, didžioji dauguma Zagrebe, tačiau kone visi skundžiasi silpnais simptomais.

V. Berošas pasmerkė socialiniuose tinkluose skleidžiamą melagingą informaciją apie užnuodytus gaiviuosius gėrimus.

Ketvirtadienį išplatintame pareiškime „Coca-Cola HBC“ teigia: „Viliamės, kad tyrimų rezultatai po tų kelių neramių dienų padės nuraminti mūsų klientus“.

Nors buvo įrodyta, kad gaiviuosius gėrimus saugu gerti, Berošas rekomendavo visuomenei vis dar „gerti vandenį iš čiaupo“, pridūręs: „Tai sveikiausias gėrimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)