Parlamentarams liudys daugiau negu 10 metų SEB vyriausiuoju ekonomistu dirbęs kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda, šiuo metu dirbantis Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje.

Parlamentarai taip pat apklaus Virginijų Doveiką, 2006–2009 metais vadovavusį SEB Tarptautinių verslo klientų skyriui Verslo klientų ir institucijų departamente. Nuo 2016 metų jis yra SEB grupės Baltijos tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovas.

Kaip BNS anksčiau sakė komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas, G. Nausėdos, kaip ir kitų liudytojų, bus prašoma įvertinti, kokios buvo pagrindinės krizės priežastys, esminės rizikos, kodėl kilo skolinimosi užsienio valiuta bumas.

S. Jakeliūnas taip pat nori išgirsti G. Nausėdos vertinimą, kas atsakingas dėl krizės – Lietuvos bankas, komerciniai bankai, Vyriausybė, Seimas ar neracionalūs žmonių lūkesčiai.

Seimas pavasarį įpareigojo komitetą ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuoja dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)