"Kol kas nėra jokių požymių dėl įmonės uždarymo ar jos veiklos apribojimo. Priešingai - investuojame į naujas technologijas, produktų tobulinimą, rinkodarą ir kitas reikmes. Šiemet į naują pakuotę jau investavome daugiau nei 1 mln. litų, o iš viso investicijoms šiais metais numatyta skirti beveik 2 mln. litų. Pernai investicijos sudarė per 1 mln. litų", - sakė "Kraft Foods Lietuva" vadovaujantysis direktorius Baltijos šalims Gintaras Rimšelis.

Naują šokolado "Karūna" pakuotę, kuri yra hermetiška, apsaugota nuo aplinkos veiksnių bei kurią galima vėl pakartotinai uždaryti, kol šokoladas bus visiškai suvartotas, Kauno bendrovė Baltijos šalyse įdiegė pirmoji. Atplėšiama ir vėl užlipdoma pakuotė bus naudojama visiems bendrovės gaminiams pakuoti, o pirmoji tokia produkcija parduotuvėse turi pasirodyti šiomis dienomis.

"Kraft Foods Lietuva" nuo šiol reprezentuos ir pirmasis Lietuvoje šokolado muziejus, kuriame bus mokoma, kaip saugiai ir naudingai sveikatai vartoti šokoladą, taip pat supažindinama su šokolado istorija, kakavos pupelių kelione į Europą, šokolado kulto tradicijomis.

Lietuvoje pirmoji šokolado dirbtuvė pradėjo veikti 1876 metais, o 1929 metais Kaune buvo įsteigta šiuolaikinio "Kraft Foods Lietuva" pirmtakė - bendrovė "Tilka". Kauno konditerijos fabrikas buvo privatizuotas 1993 metais. Iš viso Lietuvoje tarpukario metais veikė net 82 įvairios šokolado dirbtuvės, šokoladas buvo eksportuojamas į Europos šalis, iš jų ir į Šveicariją.

Žinomiausiam dabartinės Kauno bendrovės prekės ženklui "Karūna" šiemet sukanka dešimt metų. Jis pirmajame "Baltijos metų prekės ženklo" ("Baltic Brand") konkurse pripažintas geriausiu Lietuvoje bei geriausiu Baltijos šalių prekės ženklu maisto produktų kategorijoje.

Pernai "Kraf Foods Lietuva" pardavė produkcijos už 260 mln. litų (2 proc. daugiau nei 2002 metais) ir uždirbo 23 mln. litų grynojo pelno (29 proc. daugiau). G. Rimšelio teigimu, šiemet planuojamas maždaug 5-10 proc. apyvartos ir pelno augimas.

Be šokolado ir jo gaminių, Kauno bendrovė dar gamina "Estrella" bulvių traškučius bei prekiauja importuojama kava.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją