Apie tai trečiadienį Vyriausybėje pasakojo ūkio ministras Evaldas Gustas. Jis pristatė, kokių veiksmų kovo mėnesį imtasi įvairinant šalies eksportą ir ieškant alternatyvių rinkų.

Anot ūkio ministro, Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje, Lietuvos ambasados Vengrijoje, Azerbaidžane ir Armėnijoje organizavo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio minėjimo renginius, kuriuose buvo pristatoma lietuviška produkcija. Armėnijoje taip pat buvo surengta Lietuvos verslo misija bei dvišalis Lietuvos ir Armėnijos ir trišalis Lietuvos, Armėnijos ir Irano verslo forumas.

Priminta, kad Vilniuje lankėsi Nyderlandų tiekėjo „De Kweker“ ir Omano prekybos įmonės atstovai, kurie susitiko su Lietuvos maisto gamybos įmonių atstovais ir aptarė lietuviškos produkcijos pardavimo savo atstovaujamose valstybėse galimybes.

Taip pat buvo įgyvendintos šešios „Verslios Lietuvos“ su Lietuvos įmonėmis pasirašytos sutartys dėl nemokamų verslo partnerių paieškos paslaugų teikimo.

Be to, Lietuvoje lankėsi Maroko nacionalinės maisto produktų saugos tarnybos ekspertai, kurie Lietuvos maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą įvertino labai gerai. Ekspertai susitiko su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovais ir apsilankė Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, maisto pramonės įmonėse ir Medininkų pasienio kontrolės punkte.

Kovą taip pat nutarta steigti žemės ūkio atašė pareigybę Kinijoje. Šis diplomatas taip pat kuruos Pietų Korėją, Mongoliją ir Vietnamą.

Ūkio ministerija ir kitos šalies institucijos padeda verslininkams ieškoti naujų rinkų ir verslo partnerių, siekia pagerinti priėjimą prie finansavimo šaltinių ir stiprinti Lietuvos ekonominį atstovavimą užsienyje.