„Manau, kad šių metų rezultatas siunčia aiškią žinią – įstatymai patys neveikia. Tad, jei nesiimsime konkretesnių ir aktyvesnių veiksmų praktikoje, Lietuvos rezultatas nesikeis. Visų pirma, ypač svarbu, kad verslo ir viešojo sektoriaus įstaigų vadovai užimtų aiškią poziciją, kad kyšininkavimas jų veikloje nėra toleruojamas. Manau, kad jau pats laikas sutarti, jog tai neatsiejama pokalbio apie paslaugų kokybę bei pasitikėjimą valstybe dalis“, – pranešime spaudai cituojama „Transparency International“ (TI) Lietuvos skyriaus vadovė Ingrida Kalinauskienė.

Nurodoma, kad paskirsčius balus, Lietuva užima 12 vietą tarp Europos Sąjungos (ES) valstybių.

Pirmoje vietoje pasaulyje išlieka – Danija (90 balų). Tarp geriausiai įvertintų šalių taip pat yra Suomija (87 balai), Naujoji Zelandija (85 balai), Norvegija (84 balai), Singapūras (83 balai).

Estija šiais metais gavo 76 balus ir užėmė 12 vietą (pernai – 74 balai ir 14 vieta), Latvija gavo 60 balų ir užėmė 36 vietą (pernai – 59 balai ir 39 vieta), Lenkija – 54 balus ir užėmė 47 vietą (pernai – 55 balai ir 45 vieta), Baltarusija – 37 balus ir 98 vietą (pernai – 39 balai ir 91 vieta), Rusija – 26 balus ir 141 vietą (pernai – 28 balai ir 137 vieta).

TI KSI yra vienas garsiausių pasaulyje korupcijos suvokimo tyrimų, parodantis, kaip įvairioms pasaulio valstybėms pavyksta kontroliuoti korupciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją