Kiek prieš 16 val. prekybos tinklas „Rimi“ pranešė, kad prieš keliasdešimt minučių „Rimi“ gavo žinią iš dar vieno darbuotojo (jau ketvirto) apie jam patvirtintą koronavirusą.

„Šis gamybos padalinio, esančio Žirmūnų rajone, Vilniuje, darbuotojas darbe nesilankė ir su kolegomis nebendravo nuo gegužės 10 d. Tiek šiandien, tiek praėjusią savaitę teigiamus tyrimo rezultatus gavę darbuotojai jaučiasi gerai, su jais palaikomi kontaktai. Gamybos padalinio, kuriame dirbo visi keturi koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, veikla stabdoma iki pirmadienio, gegužės 25 d. „Rimi Lietuva“ šiuo metu ieško galimybių visiems šio gamybos padalinio darbuotojams COVID19 testus atlikti kaip galima patogiau ir greičiau, bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru“, – rašoma pranešime.

Kaip anksčiau pranešta, tiek šiandien, tiek praėjusią savaitę teigiamus tyrimo rezultatus gavę darbuotojai jaučiasi gerai, su jais palaikomi kontaktai.

„Trečiasis mūsų darbuotojas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, dirbo toje pačioje pamainoje, kaip ir pirmieji du, kuriems patvirtinta ši infekcija. Visi trys darbe nesilankė ir su kolegomis nebendravo nuo gegužės 8 d. Visi artimai su jais bendravę darbuotojai jau izoliavosi. Vis dėlto, pasitvirtinus trečiajam atvejui, norime užtikrinti, kad visi mūsų darbuotojai jaustųsi saugūs, todėl nedelsdami stabdome padalinio veiklą ir organizuojame darbuotojų testavimą“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

Iš viso šiame „Rimi“ gamybos padalinyje dirba 126 darbuotojai. Iš jų šiuo metu izoliavęsi 27 darbuotojai.

„Rimi Lietuva“ vadovas pabrėžė, kad gamybos padalinių darbuotojai nedirba ir neturi artimo kontakto su parduotuvės darbuotojais ar pirkėjais, taip pat nėra duomenų, kad koronavirusas galėtų plisti ar būtų perduodamas per maistą. Be to, visi „Rimi Lietuvos“ gamybos padalinių ir prekybos centrų darbuotojai dirba su vienkartinėmis pirštinėmis bei apsauginėmis kaukėmis, nuolat jas keičia.

Pranešime teigiama, kad nuo pat pirmų viruso plitimo šalyje ženklų visi „Rimi“ prekybos centrų darbuotojai yra visiškai aprūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis, skirtomis asmeninei rankų higienai atlikti, taip pat dažniausiai liečiamiems paviršiams – kasoms, darbo įrankiams, pirkinių vežimėliams, krepšeliams, savitarnos skeneriams – valyti. Darbuotojams nuolat primenama apie karantino metu galiojančias taisykles ir rekomenduojama, pajutus bent menkiausius peršalimo, gripo ar panašius simptomus, likti ir sveikti namuose.

Pridedama, kad apie asmeninės higienos ir saugumo rekomendacijas garsiniais bei vaizdiniais pranešimais nuolat informuojami ir „Rimi“ pirkėjai. Visuose tinklo prekybos centruose įrengtos apsauginės organinio stiklo sienelės, tradicinėse eilių vietose prie kasų, ant grindinio, suklijuotos 1 m atstumą žyminčios juostos, padedančios pirkėjams išlaikyti saugų atstumą vienas nuo kito. Taip pat sužymėtos grindys sveriamos produkcijos – šviežios mėsos, žuvų, konditerijos – skyriuose. Visuose „Rimi“ prekybos centruose gerai matomose vietose įrengtos stotelės su dezinfekciniu skysčiu ir servetėlėmis pirkėjams bei parduotuvių darbuotojams, jas prižiūri už tai atsakingas personalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)