Trečiadienį keletas konservatorių – Vilius Semeška, Edmundas Pupinis, Aistė Gedvilienė ir Dalia Asanavičiūtė – kreipėsi į Lietuvoje veikiančius didžiuosius prekybos tinklus dėl bendrovių, eksportuojančių į Rusiją, gaminių žymėjimo prekybos vietose.

„Siekiant tinkamai informuoti šalies gyventojus, leidžiant jiems apsispręsti, kokio gamintojo gaminius įsigyti, vengiant tų bendrovių produkcijos, kurios iki šiol tiekia savo prekes Rusijos rinkai, pažymime, kad mūsų tikslas – ne įpareigojimu per teisės aktus, bet geranoriškumu ir tarpusavio supratimu grįstas bendradarbiavimas su prekybos tinklais“, – rašoma Seimo narių kreipimesi.

Anot politikų, dalies demokratinių šalių bendrovių gaminamos produkcijos tiekimas į karo nusikaltimus vykdančią šalį yra gėdingas ir nepriimtinas.

„Neabejojame, kad prekybos tinklai palaiko Ukrainos kovą už nepriklausomybę ir šalies vientisumą, taip pat džiaugiamės dar anksčiau priimtais sprendimais – išimti Rusijos gamintojų prekes iš prekybos lentynų Lietuvoje. Visgi pabrėžiame, kad privalome ir toliau visomis priemonėmis remti Ukrainą, ginančią mūsų bendras – vakarietiškas vertybes“, – pažymi konservatoriai.

Tuo metu Seimo narys, konservatorius Vilius Semeška sako, kad Švedijos prekybos tinklų pademonstruotas pavyzdžiu galėtų remtis ir Lietuvos verslininkai.

„Griežta Lietuvos pozicija dėl Rusijos vykdomos agresijos ir karo nusikaltimų turi būti grindžiama ne tik valstybės institucijų, bet ir Lietuvoje veikiančių verslų bei visų piliečių veiksmais“, – teigė politikas.