Nugalėtojai buvo užprogramuoti iš anksto, rengiant konkurso specifikaciją, nors "Hewlett–Packard" vardas ir nebuvo minimas. "Siūlėme būtent "Hewlett–Packard", o ne kurį nors kitą prekės ženklą, nes iš konkurso sąlygų buvo aišku, ko nori užsakovas",– neslepia nugalėjusiojo "Sonex kompiuteriai" direktorius Česlovas Stanaitis.

Praėjusią savaitę pasibaigusiame kompiuterinės įrangos pirkimo konkurse, pasak šio konkurso komisijos pirmininko Jono Janulionio, varžėsi 7 bendrovės. Į konkurso finalą pateko 3 bendrovės, siūliusios HP ("Alna", "Elsis", "Sonex kompiuteriai"), ir viena su "Dell" įranga ("Blue Bridge"). Dar nepasibaigus konkursui paaiškėjo, kad bus perkama HP įranga. To neslepia ir "Lietuvos dujų" IT skyriaus viršininkas Henrikas Stankevičius: "Norėjome HP, nes 1/3 viso bendrovės kompiuterinio ūkio sudaro HP".

Iš trijų bendrovių, siūliusių HP, nugalėtoju pripažinta "Sonex kompiuterių" bendrovė. Ji pasiūlė mažiausią kainą – 502.991 Lt. Už šią sumą dujininkams bus patiektos 5 tinklo stotys (serveriai), 30 kompiuterių ir tiek pat licencijų kompiuterizuotoms darbo vietoms, 10 spausdintuvų, 4 nešiojamieji kompiuteriai ir kita įranga.

Visi konkurso dalyviai tvirtina, kad iš konkurso salygų buvo matyti, jog pageidaujama HP įrangos.

"Dažnai didelėse valstybinėse įmonėse ir įstaigose perkant kompiuterinę įrangą paimamas konkretaus produkto aprašymas ir pagal jį surašoma specifikacija",– dėsto "Sonex kompiuteriai" direktorius Česlovas Stanaitis. Tokiu būdu nugalėtojas užšifruojamas dar nepaskelbus konkurso. Jam pritaria ir UAB "Elsis" Kompiuterių skyriaus veiklos vadovas Virgilijus Skulskis, bei UAB "Blue Bridge" vadybininkas Valdemaras Chmielevski.