„Apklausos dalyvių nuomone, patraukliausias darbdavys, visų pirma, turi mokėti priimtiną atlyginimą. Taip mano 16,7 proc. apklaustųjų. Toliau seka verslo stabilumo ir pelningumo (11,9 proc.) reikalavimas. Negana to, patrauklus darbdavys turėtų sudaryti karjeros galimybes (10,2 proc.), būti geros reputacijos (9,2 proc.), o jo veiklos šaka ar siūlomas darbas įdomūs ar perspektyvūs (8,8 proc.)“, - teigia cvmarket.lt atstovas Povilas Kytra.

Bene mažiausiai (mažiau nei 1 proc.) respondentų dėmesį kreipė į tokius dalykus kaip socialinė atsakomybė, darbdavio profesionalumas, aiški darbo tvarka, lankstus darbo grafikas, sąžiningai ir skaidriai mokami mokesčiai bei atlyginimai.

Į TOP10 patekę darbdavius respondentai labiausiai gyrė dėl verslo stabilumo, priimtino atlyginimo, karjeros galimybių ir požiūrio į darbuotoją.

Nevienodi ir įvairių demografinių grupių prioritetai. Jei visos Lietuvos patraukliausias darbdavys –SEB bankas, tai kauniečiai pirmą vietą skyrė Kaune įsikūrusiai „Kraft Foods”, o klaipėdiečiai –„Klasco”. Dirbantys IT srityje labiausiai žavisi „Barclays Technology Centre Limited” Lietuvos filialu. O štai finansų srities specialistai patraukliausia darboviete išrinko ne banką, o telekomunikacijų bendrovę „Teo LT”.

Apklausoje dalyvavo 1618 asmenys. Iš viso jie į patraukliausius pasiūlė apie 2000 Lietuvoje veikiančių įmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)