Bendrovės generalinio direktoriaus Vytauto Valučio teigimu, šildymas neturėtų brangti daugiau nei 17 proc., nors jau nuo sausio 1-osios „„Klaipėdos energijai“ tiekiamos gamtinės dujos pabrango 37 proc. Dabar klaipėdiečiai ir gargždiškiai už vieną šilumos energijos kilovatvalandę moka 10,47 cento. Pabranginus šildymą ši kaina gali kilti iki 12 centų už kilovatvalandę.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija antradienį atšaukė ankstesnį savo sprendimą, leidusi dažniau nei kartą per metus perskaičiuoti šildymo kainas. Dėl to šiluma šalies vartotojams galėjo pabrangti jau šį pavasarį.

Naujasis sprendimas leidžia kainas keisti tik kartą per metus, todėl bendrovė „Klaipėdos energija“ nustatyti tikslios naujos šilumos kainos ir neskuba. Tą, anot V. Valučio, ketinama padaryti tik po antrojo metų ketvirčio, kai nusistovės koncerno „Gazprom“ tiekiamų gamtinių dujų kaina.

Pastarąjį kartą uostamiestyje šilumos kaina keitėsi 2004-ųjų sausį. Tada ji buvo sumažinta keliomis dešimtosiomis cento už kilovatvalandę. Klaipėdiečiai iki šiol už šildymą Lietuvoje mokėjo mažiausiai.