Pasak AB "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo ir pardavimo departamento direktoriaus Leonardo Jokubausko, iki šiol tik vienos "Marių" namų valdos eksploatuojamuose namuose prižiūrėjusi šildymo sistemas, "Klaipėdos energija" šią paslaugą pradėjo teikti jau visame mieste. Gyventojai, bendrijos, taip pat ir biudžetinės organizacijos jau rengiasi artėjančiam šildymo sezonui ir domisi galimybe, kaip pastatų šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemų priežiūrą galėtų perimti "Klaipėdos energija", sakė L. Jokubauskas.

Pasak jo, namų ir pastatų savininkai jau suprato, kad, tinkamai prižiūrint, eksploatuojant ir modernizuojant šildymo sistemas, per sezoną galima sutaupyti iki 30 proc. lėšų už šildymą. "Gyventojai ima racionaliai skaičiuoti pinigus ir supranta, kad patikėti šildymo sistemų priežiūrą kvalifikuotiems specialistams yra naudingiau nei samdyti pavienį santechniką, kuris neretai ir reikiamos įrangos neturi", - tvirtino L. Jokubauskas.

Šiuo metu "Klaipėdos energija" jau prižiūri maždaug pusantro šimto uostamiesčio gyvenamųjų namų ir kitokios paskirties pastatų šildymo sistemas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją