Tačiau kiti tuose pačiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai savo parašais reikalavo, kad radiatoriai imtų kaisti.

„Emocijos baigsis, kai dar labiau nukris termometro stulpeliai. Tai turėtų būti artimiausiomis dienomis“, - penktadienį prognozavo bendrovės „Klaipėdos energija“ šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Virginijus Zutkis.

Savaitgalį oras smarkiai atvėso, todėl daugelis gyventojų jau susitaikė su tuo, kad į jų butus būtų tiekiama šiluma.

V.Zutkio teigimu, gyventojai, kurie dar ir dabar nenori šildytis, savo pageidavimą gali pagrįsti parašais. Du trečdaliai namo gyventojų turi pasirašyti, kad namui šildymas nebūtų įjungtas.

„Tačiau yra ir higienos normos, kuriomis remiantis, butuose temperatūra turi būti ne žemesnė nei 18 laipsnių šilumos. Nenoras šildytis negali prasilenkti su higienos normomis. Be to, visuomet egzistuoja ir sveiko proto kriterijus“, - aiškino „Klaipėdos energijos“ atstovas.

Praėjusios savaitės pabaigoje bendrovė gamino dvigubai daugiau šilumos nei savaitės viduryje. Tai reiškia, jog vis daugiau gyventojų butų pradėta šildyti.

V.Zutkis patikino, jog prieš prasidedant šildymo sezonui, vartotojų šilumos įrenginiai buvo parengti pakankamai gerai.

Visuose daugiabučiuose namuose atlikti hidrauliniai bandymai, kurių metu patikrinta, ar šilumos sistemoje nėra trukdžių.

„Žinoma, jog avarijų tikimybė egzistuoja. Tačiau, mano žiniomis, kol kas incidentas kilo tik viename name“, - sakė V.Zutkis.

Šiemet šildymo sezono pradžia paskelbta savaite vėliau nei praėjusiais metais.