Parodoje – pusantro šimto lietuvių

Pastarojoje parodoje, kuri laikoma vienu svarbiausių Kinijos užsienio prekybos įvykių, dalyvavo 144 Lietuvos atstovai. Neabejojama, kad rudenį lietuvių verslininkų skaičius nebus mažesnis.

„Aš manau, kad dalyvavimas parodoje Lietuvos verslininkams suteikia labai realias galimybes surasti kelius į Kinijos rinkas. Mes stengiamės, kad parodoje dalyvautų ne tik Kinijos, bet ir viso pasaulio verslininkai. Matome ir Lietuvos verslininkų susidomėjimą – praėjusioje parodoje dalyvavo 144 lietuviai. Tai – naujas rekordas”, - DELFI teigė Johnsonas Liu, Kinijos užsienio prekybos centro vadovas.

Pasak J. Liu, paroda Lietuvos verslininkams gali tapti pirmuoju kontaktu su Kinija.

„Pernai Lietuvos ir Kinijos eksporto ir importo suma siekė ir 1,4 milijardo JAV dolerių. Aišku, didžioji dalis prekių keliauja į Lietuvą. Į Lietuvą importuojamos pačios įvairiausios prekės, tuo tarpu iš Lietuvos į Kiniją daugiausiai vežama maisto produktų bei naujausių technologijų technika. Taip pat Kinijoje pastebimas susidomėjimas, kaip mes vadiname, naujosiomis paslaugomis. Tai yra susiję su dizaino paslaugomis ir panašiai, nes Kinijos verslininkai pradeda domėtis įmonės įvaizdžio užsienyje formavimu. Mes manome, kad iš Lietuvos galime eksportuoti ne tik prekes, bet ir paslaugas, kurias galima pristatyti parodoje. Tai yra vienas iš variantų, tai gali būti suformuotas pradinis kontaktas su Kinija“, - DELFI sakė J. Liu.

Surengta daugiau nei 100 mugių

Nuo renginio įkūrimo pradžios 1957 m. jau surengta 111 mugių. Pastaroji mugė, kuri baigėsi gegužės 5-ąją, pritraukė beveik 211 tūkst. pirkėjų iš 213 šalių. Mugės metu pasiekta apyvarta siekė 360 milijardus JAV dolerių.

Kinijos importo ir eksporto mugė, dar vadinama Kantono muge, yra vienas iš svarbiausių Kinijos užsienio prekybos įvykių, kasmet sukviečiantis tūkstančius verslininkų ir lankytojų iš viso pasaulio. Mugė vyksta dukart per metus – pavasarį ir rudenį.

112-oji Kantono mugė vyks šių metų spalio 15 – lapkričio 4 dienomis. Planuojama, kad mugės ekspozicijos plotas sieks 1,16 mln. kv. metrų, kur įsikurs 58,7 tūks. stendų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)