Eksportas liepą, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, išaugo 1,0 proc. Ankstesnį mėnesį augimas siekė 11,3 proc. Tai ženklas, kad paklausa kitose rinkose lėtėja.

Tuo tarpu importas liepą išaugo 4,7 proc., palyginti su 6,3 proc. augimu birželį, ir tai rodo, kad vidaus paklausa taip pat lėtėja.

Analitikų nuomone, silpnesni nei prognozuota duomenys apie Kinijos ekonomiką leidžia tikėtis, kad Kinija artimiausiu metu imsis augimą skatinančių priemonių.

"Duomenys apie šalies prekybą daug prasteni nei tikėtasi - eksporto augimas yra lėčiausias (išskyrus kinų Naujųjų metų laikotarpį) nuo 2009 m. lapkričio", - pastebi ekspertas Alistairas Thorntonas iš "IHS Global Insight" Pekine.

Neseniai Kinija pranešė ir apie smarkiai sumažėjusį pramonės augimą - liepą šis rodiklis nukrito iki žemiausio lygio per trejus metus.

Liepą, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pramonė išaugo 9,2 proc., tuo tarpu birželį šis rodiklis ūgtelėjo 9,5 proc.

Augimas mažmeninės prekybos sektoriuje liepą taip pat sulėtėjo daugiau nei prognozuota.

Analitikai teigia, kad silpni duomenys kelia susirūpinimą, jog šalies ekonomika greičiausiai lėtėja sparčiau nei tikėtasi anksčiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)