Liepą, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu mėnesiu, Kinijos eksporto augimas sulėtėjo iki 7,2 proc., pasiekęs mažiausią lygį nuo vasario. Birželį eksporto prieaugis sudarė 11,3 proc., rodo antradienį paskelbti oficialūs duomenys. Analitikai prognozavo 10,9 proc. šalies eksporto prieaugį.

Importo apimtys išaugo 11,0 proc. - tai mažiausias prieaugis nuo praėjusių metų gruodžio. Birželį importo prieaugio rodiklis siekė 17,2 proc., o analitikai prognozavo 16,6 proc. prieaugį.

Kinijos prekybos perteklius sudarė 46,74 mlrd. dolerių, - tai aukščiausias rodiklis nuo sausio. Analitikai prognozavo 46,08 mlrd. dolerių rodiklį. Birželį šalies prekybos perteklius sudarė 42,77 mlrd. dolerių.

Kinijos prekybos su JAV perteklius išaugo 5,9 proc. per pirmuosius septynis šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu 2016 metų laikotarpiu, ir siekė 142,75 mlrd. dolerių.

Liepą Kinijos prekybos su JAV perteklius sudarė 25,2 mlrd. dolerių, beveik nepakitęs lyginant su birželio mėnesio rodikliu, 25,4 mlrd. dolerių, aukščiausiu nuo 2015 m. spalio.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas rengiasi priimti sprendimą dėl to, koks turėtų būti atsakas į neteisingą, Vašingtono nuomone, Pekino prekybos politiką.

Kinija tvirtina, kad prekyba tarp Kinijos ir JAV yra naudinga abiem šalims ir kad Pekinas pasiruošęs bendradarbiauti su Vašingtonu, siekdamas pagerinti prekybos santykius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją