Naujausia vyriausybės atlikta sektoriaus įmonių apklausa, sudarius pirkimo vadybininkų indeksą (PVI), parodė, kad rodiklis gruodžio-sausio mėnesiais smuko nuo 49,7 iki 49,4 punkto.

Analitikai prognozavo, kad rodiklis sudarys 49,6 punkto.

Žemiau 50-ties punktų esanti statistika paprastai rodo besitraukiantį sektorių, o virš lemtingos ribos - sektoriaus plėtrą.

Analitikų teigimu, pateikti skaičiai patvirtina, kad Kinijos ekonomikos augimo pagreitis toliau silpsta ir 2016-aisiais.

"Nemažai nerimo kyla dėl to, kad 2015 metais taikytos rimtos piniginės ir fiskalinės paramos priemonės padėjo tik pristabdyti nuosmukio Kinijos pramonėje mastą", - nurodo "IG Markets" atstovas Angusas Nikolsonas (Angus Nicholson).

Pareigūnas nurodė, kad paprastai Kinijoje pirmieji trys metų mėnesiai laikomi silpniausiais dėl statistiką iškreipiančio Naujųjų metų švenčių laikotarpio.

"Daugiausiai klausimų kyla dėl to, kokia dalis Kinijos pirmojo ketvirčio nuosmukio persikels į antrąjį ketvirtį. Panašu, kad šalis susidurs su gana rimtais sunkumais ar net 2016-aisiais pasieks žemiausią tikslinį 6,5 proc. rodiklį", - teigia A. Nikolsonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją