„Delegacijos virtualiai susitiko dviem valandoms ir surengė produktyvią diskusiją tokiomis temomis, kaip vidaus ir pasauliniai makroekonominiai įvykiai“, – sakoma Iždo departamento pranešime. Jame priduriama, kad amerikiečių pareigūnai susitikime taip pat atkreipė dėmesį į „susirūpinimą keliančius“ klausimus.

Minėta ekonominė darbo grupė buvo sudaryta po to, kai JAV iždo sekretorė Janet Yellen liepą apsilankė Pekine ir ten susitiko su aukšto rango pareigūnais, įskaitant Kinijos vicepremjerą He Lifengą.

Trečiadienį pirmąjį susitikimą taip pat surengs atskira finansų darbo grupė.

JAV ir Kinijos santykiai šiuo metu yra žemiausiame taške per daugybę metų. Įtampa tvyro dėl prekybos, žmogaus teisių, Taivano ir Pietų Kinijos jūros.

Kinijos valstybinė žiniasklaida naująjį susitikimą apibūdino kaip „atvirą ir konstruktyvų“, o jo metu esą buvo pasikalbėta apie „tokius klausimus, kaip pasaulinė makroekonominė padėtis ir politika, dvišaliai ekonominiai santykiai ir bendradarbiavimas reaguojant į pasaulinius iššūkius“. „Kinija pati išreiškė susirūpinimą. Abi pusės palaikys ryšius“, – skelbė valstybinis transliuotojas CCTV.

Kaip teigiama, susitikimui vadovavo aukšto rango pareigūnai iš Iždo departamento ir Kinijos Finansų ministerijos.

JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo rugpjūtį per savo vizitą Kinijoje pareiškė, kad Vašingtonas siekia normalesnių santykių su antra pagal dydį pasaulio ekonomika.

Tačiau JAV anksčiau šį mėnesį pristatė ribojimus pažangių mikroschemų eksportui į Kiniją, o tai padidino trintį tarp abiejų šalių. Pekinas vėliau pareiškė, kad „griežtai prieštarauja“ šiems suvaržymams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją