DNB banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas BNS sakė, kad po Naujųjų metų bankomatuose bus išduodamos 5, 10, 20 ir 50 eurų kupiūros ir tik vėliau pagal poreikį bus svarstoma, ar juose atsiras didesni nominalai.

Lietuvos banko (LB) duomenimis, didesnių nominalų - 100, 200 ir 500 eurų - bus galima gauti tik bankuose.

Lietuvos banko Komunikacijos departamento direktorius Giedrius Simonavičius sakė, kad mažesnes kupiūras naudoti rekomenduoja Europos Komisija (EK).

„Kaip parodė kitų eurą įsivedusių šalių patirtis, siekiant palengvinti atsiskaitymus, grąžos atidavimą pirmosiomis dienomis viena iš priemonių yra mažesnių nominalų banknotai. Atsižvelgiant į tai paskirstymas modeliuotas ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, pirminio paskirstymo bankams metu daugiausia pristatyta 5 euro nominalo banknotų, kurie sudaro arti pusės viso bankams išduoto kiekio. Mažiausia kupiūra bankomatuose, priklausoma nuo banko, bus 5 arba 10 eurų. Papildomai bus galima išsiimti 20 ar 50 eurų banknotus. Platus bankomatų tinklas bankomatų išduos visų keturių minėtų nominalų banknotus,“ - teigė Giedrius Simonavičius.

Ketvirtadienį Lietuva tampa 19-aja euro zonos nare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)