„Tai neigiamai veikia kiaulienos augintojus, — sakė “Šiaulių kraštui“ bendrovės “Saerimner“, auginančios penkiuose kompleksuose 80 tūkstančių kiaulių, finansų direktorius Saulius Leonavičius. — Kiaulienos kaina nukrito apie 10 procentų. Bendrovė nemažą dalį savo produkcijos eksportuodavo į Rusiją.“

Kiaulienos supirkimo kainos krenta. Prieš kelias savaites už gyvo svorio kilogramą dar buvo mokama po 4,50— 4,40 lito. Dabar — apie 4 litus.

Jonavos rajone nustatyti jau trys klasikinio kiaulių maro židiniai, apie paskutinį pranešta šeštadienį: Pauliukų žemės ūkio bendrovei priklausančioje fermoje, kurioje laikoma 12516 kiaulių Juškonių kaime laboratoriniais tyrimais patvirtintas klasikinis kiaulių maras. Prieš tai kiaulės susirgo Šilų „Beržų komplekse“ ir UAB “Miva“ fermoje. Sunaikinta daugiau kaip 26 tūkstančiai maru užsikrėtusių kiaulių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją