Pasak LB, elektroninių pinigų įstaigoms „Guru Pay“, „Phoenix Payments“, „Transactive Systems“ ir mokėjimo įstaigai „DSBC Financial Europe” pirmojo ketvirčio pabaigoje trūko nuo 4 tūkst. iki 77 tūkst. eurų nuosavo kapitalo.

Bendrovės greitai pašalino pažeidimus, taip pat nenukentėjo jų klientai. Todėl LB skyrė švelnią poveikio priemonę – paviešino pažeidimus.

Be to, „Transactive Systems“ akcininkai laiku nepatvirtino audituotų finansinių ataskaitų ir nepaskirstė pelno – už tai jai skirtas įspėjimas, įmonė įpareigota iki rugpjūčio 31 dienos tai padaryti.

„Kapitalo reikalavimas, kartu su pinigų plovimo prevencija ir klientų lėšų apsauga yra sritys, kurioms skiriame daugiausiai dėmesio. Deja, kartais pasigendame elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų dėmesio šiam įmonės finansinę sveikatą parodančiam aspektui, tačiau taip pat matome tendencijas, kad įspėtos įmonės greitai išsprendžia kapitalo pakankamumo klausimą ir sudeda saugiklius, kad prie jo nereikėtų grįžti ateityje“, – sako Lietuvos banko Elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų priežiūros skyriaus vadovė Rūta Merkevičiūtė.

Pagal Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatymą, elektroninių pinigų įstaiga privalo turėti ne mažesnį kaip 350 tūkst. Eur pradinį kapitalą, mokėjimo įstaigai pagal Mokėjimo įstaigų įstatymą taikomas pradinio kapitalo reikalavimas priklauso nuo teikiamų paslaugų ir gali kisti nuo 20 tūkst. iki 125 tūkst. Eur.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją