HFV birželio 23 dieną kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas pratęsti tarybos nustatytą "Kelmės pieninei" parduoti laiką, nes bendrovė neranda jai tinkamo pirkėjo.

Konkurencijos taryba šių metų sausį, leidusi HFV investicinei įmonei įsigyti "Rokiškio sūrio" akcijų, įpareigojo ją parduoti 40 proc. "Kelmės pieninės" akcijų. Įsigyti šį paketą yra pasišovusi viena didžiausių šalies pieno perdirbimo įmonių "Žemaitijos pienas" ir konkurentams už jį siūlo 12 mln. litų.

"Negalime parduoti "Kelmės pieninės" pagrindiniam savo konkurentui "Žemaitijos pienui", nes šis gali tapti stipresnis už "Rokiškio sūrį", - argumentuoja HFV generalinis direktorius Nerijus Dagilis.

Pasak jo, pieninės parengimas pardavimui vyksta, tačiau terminai dar nėra suėję.

N.Dagilio teigimu, tikimasi, jog, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, Konkurencijos taryba kitaip žiūrės į koncentracijos procesus pieno sektoriuje ir leis didesnę koncentraciją. "Mūsų duomenimis, "Rokiškio sūris" ir "Kelmės pieninė" Lietuvos rinkoje neužima 40 proc.", - tvirtino jis.

Konkurencijos tarybos pirmininkas Rimantas Stanikūnas nėra nusiteikęs prieš "Kelmės pieninės" pardavimo termino prailginimą, tačiau užtikrina, kad jų sprendimas dėl pieninės yra galutinis ir keičiamas nebus.

Rinkos specialistai, kalbėdami apie pieninės ateitį, dėlioja ir tokį scenarijų: HFV susiras patikimą partnerį ir jam parduos pieninės akcijas.

Kelmės pieninė pernai pasiekė 29,934 mln. litų apyvartą (73,9 proc. didesnę nei 2002-aisiais) bei uždirbo 4,502 mln. litų grynojo pelno (2002 metais - 36 tūkst. litų).

Balandžio pabaigoje apie 90 proc. Kelmės pieninės akcijų valdė su HFV susijusios įmonės ir asmenys: "Vinvesta" (39,99 proc.), Giedrius Barysas (4,76 proc.), Nerijus Dagilis (9,99 proc.), Titas Sereika (8,39 proc.), Dominykas Kašys (8,47 proc.), "Rokiškio sūrio" valdybos narys Linas Strėlis (9,99 proc.) ir Mindaugas Pėstininkas (4,36 proc.).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją