2015 metais bankrutavusios bendrovės „Freshtravel“, veikusios „Plius Travel“ prekiniu ženklu vadovo Gedimino Kero byla teisme dar neužversta. Nors teismas G. Kerį pripažino kaltu dėl nusikalstamo bankroto bei skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 7532 eurų dydžio baudą, G. Kerys nuosprendį apskundė. Apeliacinio skundo nutartis bus paskelbta spalio paskutiniąją dieną.

Turizmo departamentas akylai stebi rinką, kreipėsi į latvius

Dar liepos mėnesį Latvijos televizija LNT pranešė, kad kelionių operatorius TUI ruošiasi Baltijos regione, Latvijoje, pradėti savo veiklą. DELFI šaltinių žiniomis, Latvijoje ruošiamo įsteigti filialo vadovu turėtų tapti būtent bankrutavusios „Freshtravel“ vadovas Gediminas Kerys. Šaltinių nuomone, patys TUI vadovai tikriausiai nežinojo apie G. Kero reputaciją, tačiau jei ši informacija pasitvirtintų, kelionių operatoriaus veikla ypač apsunktų – įmone, vadovaujant G. Kerui, būtų nepasitikima.

Paklausime mes informavom Latvijos kolegas apie G. Kerį ir galimus jo ketinimus.
Tadas Žentelis

Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vadovas Tadas Žentelis DELFI patvirtino, kad ši informacija pasiekė ir Turizmo departamentą. Pasak jo, ši informacija turizmo verslininkų tarpe sklando jau apie pusmetį laiko. Dėl jos kreiptasi ir į kolegas Latvijoje.

„Tačiau jokių aiškių ir oficialių žingsnių mes nesame užfiksavę, t.y. nei G. Kerys yra įsteigęs įmonės Lietuvoje, kuri būtų kreipusis dėl licencijos, nei TUI atstovai į mus kreipėsi dėl galimybės pradėti veiklą, nei Latvijoje, yra įsteigta įmonė su TUI pavadinimu, kas leistų aiškiai identifikuoti jūsų minėtus G. Kerio ketinimus.

Iš savo pusės, mes esame užsiklausę Latvijos kolegų dėl TUI veiklos Latvijoje, tačiau jie irgi negalėjo patvirtinti tokios informacijos. Paklausime mes informavom Latvijos kolegas apie G. Kerį ir galimus jo ketinimus, tačiau informacijos, jog Latvijoje būtų įsteigtas TUI padalinys – nėra. Iš šios informacijos, darome išvadą, jog tai kol kas nepatvirtinti faktai. Mes toliau akylai stebėsime rinką“, – komentare DELFI rašo T. Žentelis.

Jis prideda, kad norint užsiimti turizmo veikla Lietuvoje, Turizmo įstatymas nustato nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, o G. Kerys, šių reikalavimų neatitinka. Tokia tvarka galioja ir Latvijoje.

DELFI pakalbintas pats G. Kerys pripažįsta, kad turizmo sektoriuje šiuo metu sklando informacija apie TUI plėtrą, tačiau jis šio kelionių operatoriaus padalinio vadovu nedirbs.

Gediminas Kerys

„Aš nedirbsiu TUI padalinio Latvijoje vadovu, ir kitais klausimais, deja, neturiu informacijos“, – atsakė G. Kerys, paklaustas, ar tarėsi dėl kokios nors pozicijos TUI padaliniuose Baltijos šalyse ir, ar turi daugiau informacijos apie šio kelionių operatoriaus plėtrą.

Po pasirodžiusio straipsnio G. Kerys susisiekė su DELFI ir teigė, kad Turizmo departamento informacija yra neteisinga, o kadangi jį ruošiamasi naikinti, jis nebeturi tokių funkcijų, kokias turėjo anksčiau.

„Pagal dabar galiojantį turizmo įstatymą galiu dirbti bet kokioje turizmo sektoriaus įmonėje. Registrų centro pažyma pažymi, kad man nedraudžiama eiti vadovaujančių pareigų jokioje LR įmonėje“, – nurodė G. Kerys. Jis taip pat prisegė tai tvirtinančią Registrų centro pažymą.

TUI vis dar nepriėmė sprendimo

Oficialiai apie TUI atėjimą į Latviją buvo tikimasi išgirsti dar vasarą. Tuomet, kaip informuoja „CV Online“ Marketingo vadovė Rita Karavaitienė, buvo publikuotas net keletas darbo pasiūlymų Lietuvoje ir Latvijoje, tačiau šiuo metu aktyvių skelbimų nebėra.

Patys TUI kol kas neatskleidžia, ar vis dėlto plėsis Baltijos šalyse, ar vadovu Latvijoje yra numatę Gediminą Kerį.

„Šiuo metu nėra priimtas sprendimas, ar TUI ateis į Baltijos šalis. Negalime suteikti jokių detalių dėl planų. Taip pat negalime patvirtinti jūsų turimos informacijos“, – rašoma kelionių operatoriaus atsakyme DELFI.

„TUI Group“ yra didžiausia turizmo paslaugas teikiančių įmonių grupė. Šiai grupei priklauso kelios avialinijų bendrovės, 325 viešbučiai visame pasaulyje, 150 lėktuvų, 15 kruizinių laivų, apie 1 600 kelionių agentūrų. TUI vykdo skrydžius 180–čia kelionių krypčių, per metus aptarnauja 20 mln. klientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)