Toks priemonių planas daugiausia rengiamas norint pažaboti tarptautines bendroves, kurios, perkeldamos savo pelną iš vienos šalies į kitą, sumažina savo mokesčių sąskaitas.

Tokios bendrovės, kaip „Starbucks“, „Amazon“ ir „Google“, tvirtina EBPO, naudojosi tokiomis strategijomis. Tarptautinės bendrovės, turinčios sudėtingą apmokestinimo sistemą, tvirtina nepažeidusios įstatymo.

EBPO teigimu, 44 šalys, sudarančios 90 proc. pasaulio ekonomikos, pritaria šiam planui.

Paskelbdamas pasiūlymus, EBPO mokesčių skyriaus vadovas Pascalis Saintas-Amansas pareiškė žurnalistams Paryžiuje, kad bus „pakeistos žaidimo taisyklės“, ir tada bendrovės mokės mokesčius toje šalyje, kurioje gaunamas pelnas.

Šiuo metu bendrovės gali pasinaudoti sutartimis, sudarytomis siekiant išvengti dvigubo pelno apmokestinimo, kitais tikslais, tai yra, kad joms būtų taikoma dviguba mokesčių nuolaida.

Be to, šios bendrovės stengiasi visus sąskaitų reikalus sutvarkyti taip, kad gautas pelnas būtų užregistruotas tose šalyse, kuriose pajamų mokestis yra mažesnis.

Priemonių planas turi būti parengtas iki artimiausio Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių susitikimo, kuris numatytas šį savaitgalį Australijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)