„Skelbiami duomenys suteiktų informaciją vartotojui, kad parduodamas maisto produktas yra saugus vartoti ir pardavėjas veiklą vykdo teisėtai“, – BNS anksčiau teigė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos departamento Verslo politikos skyriaus vedėja Ieva Žaunierienė.

Jos teigimu, vienas iš pavyzdžių – nelegalūs mėsos gamintojai, kurie neregistruoja savo vykdomos veiklos, produkciją gamina nesilaikydami veterinarinės higienos, maisto saugai ir tvarkymui keliamų kokybės reikalavimų, o produkciją realizuoja per elektroninę prekybą.

„Pardavėjai skelbimuose nenurodo informacijos, reikalingos tiek maisto produktų prekybos priežiūrą vykdančioms institucijoms, tiek vartotojams, tad neužtikrinama pardavėjų kontrolė, parduodamų maisto produktų sauga“, – sakė I. Žaunerienė.

Visais kitais atvejais – ne tik parduodant maisto produktus – kai pardavėjas yra fizinis asmuo, jis turės nurodyti jam išduotos individualios veiklos pažymos arba verslo liudijimo numerį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją