Šį rudenį statybas pradedanti "Vesiga" kitų metų vasarą ketina baigti 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto fabriką ir pradėti daržovių konservų gamybą, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Per metus tikimasi pateikti 1 tūkst. tonų marinuotų agurkų, 200 tonų marinuotų burokėlių, 20 tonų marinuotų kopūstų, o fabrike bus įkurta 70-80 darbo vietų.

Pasak S.Grinkevičiaus, į naująją įmonę planuojama investuoti apie 10 mln. litų. "50 proc. reikiamų lėšų turime patys, kitus tikimės gauti iš SAPARD paramos", - teigė jis.

Nacionalinė mokėjimo agentūra sutartį su "Vesiga" dėl SAPARD paramos ketina pasirašyti netrukus, šiai įmonei numatoma skirti apie 4 mln. litų.

"Vesiga" daržovių konservus planuoja eksportuoti į Rusiją (bendrovė Kaliningrade turi savo įmonę) ir Skandinaviją.

Nuo 1997 metų konservų gamyba Kėdainiuose užsiima Kėdainių konservų fabrikas. Bendrovės vadovas Vygantas Vanagas sakė, kad jie taip pat pradėjo statyti naują gamyklą ir įkurtuves žada atšvęsti kitąmet. Investicijos į jį sieks per 20 mln. litų. Vienas iš finansavimo šaltinių bus SAPARD parama.

Dabar Kėdainių konservų fabrikas daugiausia gamina daržovių konservus, bendrovė taip pat konservuoja ir mėsą.

Tuo tarpu kita didelė žaidėja šioje rinkoje - Druskininkų įmonė "Hesona" - pesimistiškai kalba apie konservuotos produkcijos verslą. "Hesonos" direktorius Viliumas Malinauskas teigė, kad dirbdamas Lietuvoje jau praradęs 400 tūkst. litų ir laipsniškai atsisakantis konservų gamybos.

"Lietuvai integruojantis į ES, atsisakome konservų gamybos. Labiau apsimoka pardavinėti šviežią, šaldytą, sūdytą produkciją", - sakė V. Malinauskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją