Pasak dienraščio, "Kazmunaigaz" ketinimai nėra vien komerciniai. Jeigu sutartis bus pasirašyta, ši bendrovė kartu įrodys, jog bankrutuojantis ir "Mažeikių naftos" akcijas parduodantis koncernas "Jukos" ir Lietuva atstūmė patikimą partnerį.

Palankiomis sąlygomis tiekdamas naftą Kazachstanas padėtų "Mažeikių naftai" atkurti gerus finansinius rodiklius. Taigi jei egzistuoja planas pirkti jos akcijas pigiau, jis žlugtų.

Kazachai spėja, jog "PKN Orlen" nenori mokėti tiek, kiek yra suderėta. "Kazmunaigaz" pinigų turi ir yra pasirengę juos pakloti.

"PKN Orlen" perka "Mažeikių naftą" iš bankrutuojančios Rusijos naftos bendrovės "Jukos" ir Lietuvos Vyriausybės. Gavęs Europos Komisijos leidimą pirkti 100 proc. "Mažeikių naftos", "PKN Orlen" žada sumokėti 1,492 mlrd. JAV dolerių už "Jukos" valdomus 53,7 proc. Lietuvos naftos komplekso akcijų ir 851,829 mln. JAV dolerių už Lietuvos Vyriausybės valdomus 30,66 proc. akcijų.

"Lietuvos rytas" rašo, kad šią savaitę Maskvoje įvyko "PKN Orlen" ir "Lukoil" vadovų susitikimas, kuriame, šaltinių teigimu, kalbėta ir apie galimą Mažeikių įmonės akcijų perleidimą "Lukoil".

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją