Rugsėjo 11-ąją prasidėsiančioje tarptautinėje parodoje "Baltijos tekstilė ir oda" įmonė pristatys pirmąją laisvalaikio drabužių kolekciją, kurią sukūrė dizaineris Žymantas Mugenis. Antradienį pavadinimą keičiantis "Trikotažas" Grūto parkui padovanojo ir įmonei priklausiusią sovietinės veikėjos Adelės Šiaučiūnaitės skulptūrą.

Buvusiai A.Šiaučiūnaitės lengvosios pramonės gamybinio susivienijimo įmonei paminklas buvo pastatytas 1985 metų liepą. Prieš dešimt metų jis buvo demontuotas ir saugomas įmonės sandėliuose.

"Trikotažo" generalinis direktorius Julius Dilys sako, kad bendrovė "Trys sezonai" veiklą pradės visiškai atsinaujinusi. Šiais metais į įmonę jau investuota daugiau kaip 0,5 mln. litų, o iki metų pabaigos investicijos pasieks 0,9 mln. litų. Per dvejus praėjusius metus ir šiemet įsigyta modernių mezgimo bei siuvimo mašinų, kompiuterizuota automatinė sukirpimo cecho įranga, automatizuota gamybos valdymo sistema.

2000 metais 97 proc. produkcijos bendrovė eksportavo į užsienį - iš viso už 13,3 mln. litų. Per septynis šių metų mėnesius jos eksportuota už 5,4 mln. litų.

Pagrindiniai užsakovai iš Suomijos jos gaminiais prekiauja visoje Europoje, taip pat JAV, be to, daugiau užsakymų šiemet pateikia ir vokiečiai. Šiais metais įmonė sėkmingai įgyvendina planus padidinti pardavimų apimtis ir Lietuvoje.

Šiemet įmonė tikisi pasiekti apie 16 mln. litų apyvartą. Pernai ji augo 23 proc. ir siekė 13 mln. litų. 2000 metais drabužių bendrovė uždirbo 686 tūkst. litų grynojo pelno (1999 metais patyrė 120,9 tūkst. litų nuostolių).

Marškinių, palaidinių, laisvalaikio, sporto ir kitų drabužių gamybos įmonėje dirba apie 500 žmonių.

Šiemet "Trikotažas" perkainojo ilgalaikį turtą ir padidino įstatinį kapitalą nuo 936,9 tūkst. litų iki 14,99 mln. litų. Ritai Žakaitienei priklauso 42,1 proc. bendrovės akcijų, didesnius nei 5 proc. paketus turi dar du fiziniai asmenys, likusiąją dalį - daugiau nei tūkstantis smulkiųjų akcininkų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją