Bendrovė "YIT Kausta" tapo pirmąja, pasiryžusia investuoti į daugelį metų merdėjusią Kauno LEZ. Bendri investicijų planai siekia apie 60 mln. litų.

Šiuo metu jau pastatyta apie trečdalis logistikos terminalo - 5,6 hektaro teritorijoje sparčiai kylantis terminalas turės 30 tūkst. kvadratinių metrų bendrojo ploto, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Pastate įsikurs A klasės sandėliai ir biurų kompleksas. Tikimasi, kad darbus pavyks baigti šiais metais.

Bendrovės "LEZ Kausta logistika" direktorius Artūras Vilimas teigė, kad šiuo metu deramasi su potencialiais logistikos terminalo nuomotojais.

Verslininkus į LEZ labiausiai vilioja mokesčių lengvatos. Pirmuosius 6 veiklos metus iš viso nereikės mokėti pelno mokesčio. Kitus 10 metų bus taikomas perpus mažesnis pelno mokesčio tarifas.

Įmonę Kauno LEZ teritorijoje jau nusprendė statyti aukštųjų technologijų srityje dirbanti įmonė "Elinta".

Praėjusių metų pabaigoje Kauno LEZ valdymo įmonė pasirašė 1,2 hektaro žemės sklypo nuomos sutartį su Šveicarijos grupe "Maple Leaf Stadiums Baltic", kuri čia planuoja statyti gamybos ir sandėliavimo patalpas ir 7 aukštų administracinį pastatą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją