„Už nugaros palikome sunkiausius metus per pastarąjį dešimtmetį, kurie mums atsiuntė ir išbandymus gaisru, ir energijos kainų šoku, ir žaliavų brangimu. Prie viso to prisidėjo ir iššūkis nestabdant procesų perkelti gamybą iš seno į naują pastatą. Tačiau šiais metais planuojame spartų augimą. Jau sausį turėtume pasiekti iki gaisro buvusį gamybos mastą ir visus metus ketiname jį dar auginti. Todėl, nepaisant visame pasaulyje lėtėjančios baldų rinkos, išsikėlėme sau ambicingą tikslą pardavimus padidinti apie 50 proc. iki beveik 37 mln. eurų“, – sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Pasak jo, šį tikslą įmonei pasiekti padės gerokai efektyvesnė gamyba naujajame pastate. Sutrumpėję procesai, mažesnės sąnaudos, didesnė gamybos sparta leis įmonei sėkmingai konkuruoti pagrindinėse rinkose Skandinavijos, Beniliukso šalyse ir Vokietijoje. Pastarojoje pardavimai pernai sudarė 21 procentą visų pajamų.

„Pastaruoju metu didėja optimizmo žaliavų rinkose – mediena sustojo brangusi, o kai kurios jos rūšys po kelis procentus pinga. Tikimės, kad tai bus ilgalaikė tendencija. Bet to, kuriame naujas kolekcijas, kurias pristatysime parodose Lenkijoje ir Vokietijoje, todėl iš ten tikimės naujų kontraktų. Mūsų patikimi ir nuolatiniai partneriai, pamatę ir įvertinę mūsų galimybes naujoje gamykloje, žada didesnių užsakymų. Tad pasiekti 70 mln. eurų, t. y. beveik tris kartus didesnius nei pernai pardavimus turėtume per ketverius-penkerius metus“, – prognozuoja T. Mauricas.

„Kauno baldai“, kuriuose dirba beveik 400 darbuotojų, praėjusiais metais baigė statyti naują 28 000 kv. m. gamyklą. Investicijos į ją, kartu su įranga, sudarė daugiau kaip 30 mln. eurų. Visi nauji įrengimai įmonėje bus baigta montuoti iki šių metų vidurio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją