„Mūsų gaminamų baldų paklausa eksporto rinkose auga, tačiau dėl karo Ukrainoje ir įvestų sankcijų situacija žaliavų rinkoje ir logistikos srityje išlieka įtempta. Todėl pastaraisiais metais iššūkių užgrūdinta komanda ieško naujų sprendimų, kaip užtikrinti kokybiškų žaliavų tiekimą, reikiamus jos kiekius ir savalaikį pristatymą. Tiekėjų geografijos pasikeitimas augina žaliavos ir logistikos kainas, o tai atsiliepia įmonės pelningumui bei galutinei gaminio kainai. Todėl prognozuojame, kad šios priežastys šiemet gali riboti paklausos augimą“, – sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, pastaruoju metu žaliavos – medžio plokštės, metalinė baldų furnitūra, taip pat transportas pabrango 10-40 procentų, o tai turės įtakos bendrovės rezultatams.

Šiuo metu „Kauno baldų“ turimas užsakymų kiekis leis gamybos pajėgumus išnaudoti maksimaliai iki metų pabaigos. Įmonė vis tvirčiau jaučiasi Vokietijoje ir įsitvirtina didžiausiuose šios šalies baldų prekybos tinkluose. Todėl pirmą ketvirtį eksportas į šią šalį išaugo net šeštadaliu ir sudarė daugiau nei 20 proc. visų įmonės pardavimų.

Daugiausiai produkcijos „Kauno baldai“ tradiciškai parduoda Beniliukso šalyse, čia pozicijas planuojama stiprinti pasiūlant aukštesnės klasės natūralių medžiagų baldus.

Nauja gamykla skatins augimą

„Stipriname savo konkurencinį pranašumą ir jau kitais metais persikelsime į modernią gamyklą, kurioje bus įdiegtos inovatyvios technologijos, efektyvūs sprendimai. Tai leis per kelerius metus pardavimus padidinti pustrečio karto, iki 70 mln. eurų per metus. Pirmojo etapo metu jau pastatytame korpuse pradedami vidaus įrengimo darbai, netrukus startuos įrangos montavimas, o po kelių mėnesių kelsis gamybos padaliniai. Antrosios pastato dalies statybos taip pat įsibėgėja, todėl tikimės, kad nepaisant iššūkių dėl statybinių medžiagų tiekimo ir kainų, darbus baigsime laikantis nustatytų terminų kaip ir planavome“, – teigia T. Mauricas.

Įmonės vadovo teigimu, siekiant patenkinti užsakovų poreikį ir padidinti gamybą, šiuo metu prie komandos kviečiami prisijungti baldų apmušėjai, siuvėjai, kiti specialistai. Įmonė pasirengusi iki metų pabaigos įdarbinti mažiausiai 30 naujų darbuotojų, kuriems siūlomas konkurencingas atlyginimas, skatinimo priemonės už pasiektus rezultatus ir darbas modernioje naujoje gamykloje.

Numatoma, kad per kelerius metus įmonės darbuotojų skaičius išaugs ketvirtadaliu iki maždaug 500. Naujose 28 000 kv. m. patalpose didžiausias plotas bus skirtas gamybai, taip pat įrengta produkcijos ekspozicijos salė, biuras administracijai. „Kauno baldų“ plėtros projekto statybų valdytoja – SBA bendrovė „Notus Developers“, generalinis rangovas - „YIT Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją