K.Kriščiūnas teigia, kad A.Keserauskas birželio 21 dieną vykusiame miesto tarybos posėdyje nuo miesto tarybos bei nuo mero nuslėpė Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas.

„Mano žiniomis, A.Keserauskas birželio 21 dienos posėdyje kai kuriems tarybos nariams, daugiausiai Liberalų sąjūdžio frakcijos nariams, paplatino šitą dalyką (komisijos išvadas – DELFI) ir tarybai leido priimti sprendimus. Tokios išvados – ponas Keserauskas užsiiminėjo politne veikla. (...) Čia tarp konservatorių vyksta tokia kova, kad meras specialiai yra pakišinėjamas", - sakė K.Kriščiūnas, kuris teigė sieksiąs A.Keserausko atstatydinimo.

Pats Kauno savivaldybės administracijos direktorius teigia, kad išvados gautos birželio 22 dieną.

„Oficialias išvadas aš gavau penktadienį (birželio 22 dieną – DELFI) ir yra registracijos antspaudas. Laiške prašoma supažindinti tarybos narius su išvadomis. Aš išvadas perdaviau merui ir šiandien tarybos nariai su išvadomis buvo supažindinti. Ketvirtadienio ryte aš turėjo išvadų projektą, bet tai nebuvo patvirtintos išvados ir jokių įgaliojimų supažindinti tarybos narius aš neturėjau", - DELFI sakė A.Keserauskas.

Konfliktai tarp K.Kriščiūno ir A.Keserausko tapo neatsiejama Kauno miesto tarybos veiklos dalimi, tačiau K.Kriščiūnas šį kartą drąsiai kaltina ir R.Dagį.

„Šitoje aferoje dalyvauja ne tik ponas Keserauskas, bet Seimo narys Rimantas Dagys. Man kai kurie Seimo nariai patvirtino, kad svarstant šį klausimą Seimo Antikorupcijos komisijoje buvo tik du žmonės – pats Dagys ir Violeta Boreikienė. Kitų žmonių nebuvo, o protokole parašyta, kad dalyvavo 8 žmonės (...) Tarybos nariai, kurie pasirašys kreipimąsi, kreipsimės į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ištirtų ar ponas Dagys neklastoja ir nedalyvauja klastojant dokumentus, ar pats nedalyvauja dangstant korupciją, ar pats nėra tam tikras korupcijos įrankis kai kurių verslo struktūrų", - sakė K.Kriščiūnas.

R.Dagys „Žinių radijui" teigė, kad Antikorupcijos komisijos nariai Bronius Bradauskas ir Henrikas Žukauskas galėjo išeiti viduryje posėdžio prieš tai užsiregistravę.

„Parašai ant protokolo pasirašomi dalyvaujant visą posėdį, bet jie laike svarstymo gali būti išėję, atėję ir panašiai, bet kvorumas skaičiuojamas nuo posėdyje dalyvaujančių narių. Pagal statutą, jei žmogus dalyvavo bent vieno klausimo svarstyme, jis skaitosi formaliai dalyvavęs posėdyje", - „Žinių radijui" sakė R. Dagys.

Komisijos išvadose – daug kritikos

Seimo Antikorupcijos komisijos išvadose vardijami 7 punktai, pagal kuriuos koncesijos sutartyje galimos korupcijos apraiškos.

Išvadose teigiama, kad sporto arenos koncesijos sąlygos nekonkrečios, jose nenurodomas galimas koncesijos mokesčio dydis, o abstrakčios sąlygos gali sudaryti sąlygas korupcijai.

Konkurso sąlygose bei koncesijos sutarties projekte nėra reglamentuojamas konkretus koncesijos mokestis bei koncesijos sutarties nutraukimo galimybės.

Koncesijos sutarties projekte nenurodomi konkretūs finansavimo šaltiniai, o Kauno savivaldybė prisiima riziką dėl pasekmių negavus planuojamo finansavimo.

Vertinant koncesijos sutarties projekto nuostatas matyti, kad projekto nesėkmės atveju nėra aišku kas pagal sutarties nuostatas yra koncesininkas, ir kas prisiima atsakomybę už sutartyje numatytų sąlygų nevykdymą.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius rengia, kad į komisijos išvadas bus atsižvelgta.

„Komisija atkreipė dėmesį į galimus tam tikrus įstatymų pažeidimus ir mes patys matėme, kad yra visa eilė punktų, kurie neatitinka Lietuvos Respublikos įstatymų. Tai tokių dalykų neturės likti. Derybinė grupė vakar Prancūzijos pusei parengė laišką su visa eile klausimų. Ne tik dėl išankstinio mokėjimo, ne tik dėl techninio projekto, bet apimantį bendresnius aspektus ir pasakė, kad savivaldybė tikrai negalės sutikti su tais punktais, kurie neatitinka įstatymų", - sakė A.Keserauskas.

Ar bus pritarta koncesijos sutarčiai su areną projektuojančia Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International" Kauno miesto taryba spręs liepos 19 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją