"Kauno alaus" generalinis direktorius Alvydas Naujėkas teigia, jog tai specialiai kauniečiams išvirtas alus. "Sostinės" ir "Tvirtovės" alus nuo kitų skiriasi tuo, jog yra pagamintos natūraliu būdu - dirbtinai nesotinant angliarūgšte ir negreitinant cheminių procesų.

Gamintojai tvirtina, jog taip gaminamas alus įgauna subtilias skonio savybes ir savitą charakterį. "Kauno alaus" darykla tikina, jog naujojo alaus standi puta bokale išsilaiko net iki 3 valandų.

Abu nauji "Kauno alaus" gaminiai yra gintaro spalvos, specifinio kartumo ir švelnumo. "Sostinės" alus turi - 5, "Tvirtovės" - 8 proc. alkoholio. Šių rūšių alus bus pilstomos į PET tipo plastikinius butelius ir ženklinamas naujomis "Kauno alaus" etiketėmis.

Daryklos "Kauno alus" direktoriaus teigimu, jų pristatomas alus yra pagamintas nauja technine įranga. Visiškai užbaigusi modernizuoti gamybą, liepos mėnesį ši darykla ketina pristatyti kokybiškai naują alaus šeimą, pilstomą jau ir į BBH tipo stiklinę tarą.

Ateityje senąjį palikimą menanti "Kauno alaus" darykla ketina tapti atvira lankytojams ir kvies ne tik papramogauti, bet ir susipažinti su Kauno miesto ir Kauno alaus istorija - gamyklos patalpose numatoma įrengti muziejų ir restoraną.

"Kauno alaus" daryklos atgimimo pradžia - 2000-ųjų pabaiga, kai tada dar "Žalsvyčiu" vadintą daryklą įsigijo nauji savininkai. Vien šiais metais į "Kauno alų" buvo investuota per 2,5 milijono litų, modernizuoti įrengimai, įdiegta kokybės užtikrinimo sistema bei pakeista įmonės valdymo struktūra. Dėl šių permainų "Kauno alaus" pardavimai per pusmetį išaugo trigubai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją