"Kaunas turi ne tik savo alų, "Žalgirį", Laisvės alėją, bet ir garsius lakūnus. Drąsūs žmonės sugeba linksmintis su polėkiu, kurio galima pavydėti", - sako Alvydas Naujėkas, AB "Kauno alus" generalinis direktorius.

"Lakūnų" alus buvo sukurtas atsižvelgiant į didžiausio šalyje Kauno aeroklubo lakūnų pageidavimus ir norus. Naujai kuriamą alų degustavo ir savo pastabas reiškė beveik visi garsiausi šalies lakūnai akrobatai.

Pasak jų, Lakūnai pasirinko šviesų, švelnų, nežymiai stipresnį nei vidutinį alų. "Jis yra tikras, neprimena limonado, turi savotišką cinkelį, be to, kaip ir lakūnai turi bendro su žodžiu "lakti", - taip naująjį alų apibūdino ilgametis Kauno aeroklubo narys, pilotas ir AB Kauno alus pardavimų vadovas Gintaras Staniulis.

"Lakūnų" alus yra šviesusis, turi 6 proc. alkoholio tūrio. Tai -pirmoji AB "Kauno alus" rūšis, pilstoma į stiklinę tarą, taip pat pirmoji priklausanti premium klasei. "Lakūnų" alus verdamas jau modernizuota įranga, taikant klasikinę gamybos technologiją. Jis brandinamas 30 dienų, skirtingai nuo kitų didesniųjų daryklų negreitinant cheminių procesų, dirbtinai nesotinant angliarūgšte. Jo alaus puta bokale laikosi iki 3-jų valandų, geriant nusėda ant sienelių, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją